Cápák között

Több közös befektetés is született, sőt a Cápák versenybe szálltak az egyik vállalkozásért

rtl.hurtl.hu

2024. április 28. 21:05

A Cápák között 10. részében több vállalkozó is boldogan beszélgethetett Liluval a pitchét követően, ugyanis a Cápák közül Orbók Ilona, Lakatos István és Balogh Petya is befektettek. Volt, amikor versenybe is szálltak volna egymással, de a vállalkozó állította le őket, és az is előfordult, hogy közösen megegyezve tettek ajánlatot.

„Ez biztos nagyon egészséges, de borzasztó” – Balogh Petya nem ilyen kóstolóra számított a Biokocsma vállalkozójától 

Járányi-Tóth Barnabás bio zöldség- és turmixbárját szeretné magasabb szintre emelni a Cápák segítségével. Célja, hogy a Biokocsma Budapesten is megnyithasson, valamint egy foodtruckkal is bővülhessen a jelenlegi hétvégi piac-eladásokon túl. A fiatal vállalkozó kóstolót is hozott a Cápáknak, akik közül Lakatos István és Orbók Ilona lelkesen ízlelgették az egészséges italt, azonban Balogh Petya nem rajongott a turmixért.

Lakatos István blöffnek érezte a Biokocsma ajánlatát 

Járányi-Tóth Barnabás 20 millió forintot kért a cége 10%-áért, azonban a Cápák bizonytalanok voltak az ajánlattal kapcsolatban. Orbók Ilona szerint a 200 millió forintos cégérték lehetetlen. Lakatos István pedig egy teljesen más utat ajánlott a vállalkozónak: szerinte ugyanis a budapesti boltnyitás csupán egy blöff Barnabás részéről.

A modern goddess szerelemprojektként indult, ami vállalkozássá nőtte ki magát 

Zágoni Bettina férjével, Zágoni Istvánnal mutatta be vállalkozásukat. A modern goddess égisze alatt olyan kártyacsomagokat alkottak, amellyel a családokat segítik a szülővé válásban. Bettina grafikus és pszichológiai tudását ötvözte ezekben a kártyákban. Pozitív, megerősítő üzenetek jelennek meg az általa elkészített rajzokkal kiegészítve. Nyolc millió forintért ajánlották fel cégük 10%-át a Cápáknak.

Lakatos István és Orbók Ilona versenybe szálltak volna a modern goddessért, de a vállalkozók megállították őket

A modern goddess kártyacsomagjai két Cápa érdeklődését is felkeltették: Orbók Ilona és Lakatos István is látott lehetőséget a szülővé válást segítő csomagokban. Pláne, hogy szakmai oldalról, valamint a kisbabás családoktól is pozitív visszajelzéseket kapott a termék. Lakatos István felvetette, hogy szálljanak harcba egymással Orbók Ilonával, azonban Zágoni István közbeszólt, és felvetett egy másik lehetőséget.

„Olyan hosszan beszélsz, és még nem vagyunk a lényegnél” – A Cápák nem értették, mit ajánl a Card in Move vállalkozója 

Baranyai Dávid a Card in Move vállalkozásával olyan okosnévjegykártyákat készít, ami nemcsak információkat ad át az egymásnak bemutatkozó üzletembereknek, hanem az így szerzett adatokat be is tölti egy CRM rendszerbe. A pitch alatt azonban a Cápák kikerekedett szemekkel figyelték Dávidot, mert a körmondatokat hallgatva nagyon sokáig egyáltalán nem volt számukra egyértelmű, hogy mit is kínál ez a termék.

Moldován András: Ha valamit mi nem értünk, akkor nincs mit megérteni 

Baranyai Dávid pitchét követően a Cápák kérdést is feltettek a vállalkozónak, hogy rájöhessenek, valójában mi is a Card in Move terméke. Miután tisztázták a részleteket, Balogh Petya továbbra sem volt benne biztos, hogy a cég valóban megér-e 200 millió forintot. Moldován András pedig ennél is továbbment.

A Fitolatte vállalkozója különleges növényi alapú tejhelyettesítőt fejlesztett ki 

Ablonczy Attila a világon egyedülálló termékkel lépett a Cápák elé: egy olyan növényi alapú koncentrátumot készített, amellyel helyettesíthető a tej. Mielőtt elárulta volna, milyen összeget kér cége 20%-áért, felkészítette a Cápákat: „Soknak fog hangzani”.

Orbók Ilona felháborítónak, Balogh Levente felelőtlenségnek tartotta volna, ha elfogadják a Fitolatte ajánlatát

Ablonczy Attila még nem védette le az az általa kifejlesztett technikai eljárást, valamint az így létrehozott terméket, ugyanis annyira őrzi a titkait, hogy nem akart kockáztatni. Éppen emiatt azonban Balogh Levente nem akart befektetni a cégébe, ugyanis semmilyen biztosítékot nem kapott arra, hogy a sokat emlegetett titok megér 500 millió forintot. Nem ő volt az egyetlen Cápa, aki kétkedve hallgatta a vállalkozót.

A NeerY fejlesztésével a vendéglátást segítené a digitális átállásban 

Melegh Csongor a startup vállalkozását mutatta be a Cápáknak: a NeerY segítségével olyan lehetőséget kínál az éttermeknek, amely megkönnyíti a foglalások kezelését, valamint a fogyasztók preferenciáit is sokkal pontosabban visszakövethetik. Cégéből 6%-ot ajánlott fel 20 millió forintért.

Orbók Ilona és Balogh Petya közösen tettek ajánlatot a NeerY vállalkozójának 

A pitchet követően egy darabig úgy tűnt, hogy Melegh Csongornak nem sikerült eladnia termékét a Cápáknak. Az étteremtulajdonos Moldován András és Balogh Levente sem értette elsőre, hogy mitől is más ez az applikáció, mint a többi rendelésekkel foglalkozó oldal. Mielőtt azonban a vállalkozó búcsút intett volna a Cápáknak, először Balogh Levente tett neki ajánlatot, amihez Orbók Ilona is betársult.

Előzetes: Moldován András elérzékenyül a Cápák között egyik vállalkozójától? (05.05.) 

A Cápák között következő részében is többen próbálják meggyőzni a Cápákat arról, hogy vállalkozásukba igenis érdemes befektetniük. Vannak, akiknek nem feltétlenül sikerül lenyűgözniük az üzletembereket, Moldován Andrást viszont teljesen leveszi a lábáról az egyik vállalkozó. Május 5-én folytatódik a Cápák között az RTL-en!

#Cápák között#rtl#összefoglaló#10. rész#orbók ilona#balogh levente#balogh petya#lakatos istván#moldován andrás#biokocsma#modern goddess#card in move#fitolatte#neery

Címlapról ajánljuk