Belföld

Életben van a Hamász magyar túsza, egy videót is közzétettek róla

rtl.hurtl.hu

2024. április 27. 19:17

A magyar-izraeli származású Omri Mirant 204 napja tartják fogva a Hamász fegyveresei. 

A Hamasz két új propagandavideót tett közzé, amelyen a 64 éves Keith Siegel és a 46 éves Omri Miran látható – írta a Hetek.

A magyar-izraeli származású Omri Mirant 204 napja rabolták el az otthonából, két kislánya és felesége mellől. A háromperces videóban Omri és a másik túsz azonosítják magukat, és arról beszélnek, hogy reménykednek az újabb túszalkuban, hogy minél hamarabb a többi tússzal együtt haza tudjanak érni épségben. Azt nem tudni, pontosan mikor készült a felvétel, de az egyik túsz beszél a zsidó húsvét ünnepéről, ezért azt lehet feltételezni, hogy a videót nemrég vették fel.  

A túszok családja közleményben reagált a videóra, ebben bírálják az izraeli kormányt, hogy a katonai nyomás ellenére nem tudták hazahozni a szeretteiket. Azt írták:

Izrael államának választania kell: a túszok vagy a háború.


Omri Miran felesége korábban a Blikknek számolt be férje elrablásáról. A kibucban élő család engedett a rájuk támadó terroristáknak, meg sem kísérelték az ellenállást. A lap szerint a terroristák videóra vették, majd közvetítették, ahogy a magyar származású férfit és családját átterelik a szomszéd lakásba, ahol leültetik őket a földre.

Azt is felidézte: bár a Hamász emberei kezdetben erőszakosan viselkedtek, végig azzal nyugtatták, hogy nem bántják majd őket, hiszen ők a katonák ellen harcolnak, a családok pedig civilek. Ezután kirángatták férjét és másik három embert, megkötözték őket, és kiterelték őket a lakásból. Utolsó szavai ezek voltak feleségéhez: „Nagyon szeretlek”.

A feleség, Lishay Lavi korábban nyilatkozott a Fókusznak:


Nyitókép: Twitter

#Belföld#Hamász#túsz#fogoly#Videó

Címlapról ajánljuk